A borongós kezdés után kánikulai meleg jön

Hétfőn a Dunántúlon napsütésre, keleten viszont felhős borult időre lehet számítani futózáporokkal. Élénk lesz az északi szél. Napközben 22-25 fokot mérhetünk.

Kedden felmelegedés kezdődik, ami a hét további részében is megmarad. Keleten lehet felhősebb az ég, helyenként kisebb esők előfordulhatnak. Az esőt élénk északi széllökések kísérhetik. A reggeli 11-13 fokról, délutánra 26-30 fok közé melegedik a hőmérséklet.

Szerdán még több napsütésre számíthatunk. A keleti, északkeleti megyékben erősebb lehet az északi légmozgás. Csapadék nem valószínű. Hajnalban 13-15 fokra ébredünk. A nappali legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között alakul.

Csütörtökön napos száraz időre, illetve mérsékelt légmozgásra számíthatunk. Hajnalban 16-18 fok, délután 30-32 fok várható.

Pénteken és a hétvégén is marad a meleg, száraz idő. Helyenként kisebb fátyolfelhők átvonulhatnak az égen. Tovább emelkedik a hőmérséklet. Reggel 15-22 fokos hőmérséklet délután 31-35 fokra melegszik.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …