A hűvös indulás után igazi tavaszias idő a hétvégére

Hétfőn a kezdeti napsütést délutánra felhős ég váltja fel. Időnként kisebb eső, zápor előfordulhat.
A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. A nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakul. Késő estére 4-9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd hajnalban -2+7 fok között alakul a hőmérséklet. Az ország nyugati, és déli részén alakul ki vastagabb felhőzet, máshol gomoly és fátyolfelhőzet mellett több órás napsütés is lehet. Az északkeleti- keleti szél többfelé feltámad. A nappali csúcshőmérséklet 10-16 fok között várható.

Szerdán többnyire felhős borult lesz az ég, csak helyenként fordulhat elő eső. A keleti, délkeleti szelet többfelé erős széllökések kísérik. Hajnalban -2 és +7 fok, délután 13 és 19 fok között változik a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos és felhős ég váltja egymást. Több helyen záporra, zivatarra számíthatunk. A szél élénk lesz, zivatarok közelében pedig viharossá is fokozódhat. Reggel 4-11, délután 17-23 fok várható a hőmérséklet.

Pénteken borult lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős, viharos is lehet, legfőképp a zivatarok közelében. A reggeli 6-12 fok délutánra 18-24 fok közé melegszik.

Szombaton többnyire napos lesz az idő, néhol záporok, zivatarok zavarhatják meg erős széllökések kíséretében.
Hajnalban 7-13 fok, délután 16-21 fok, helyenként ennél is melegebb idő várható.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég több kevesebb napsütéssel. Elszórtan zápor, zivatar várható. A mérsékelt légmozgás, csak záporok közelében erősödik meg. Reggel 5-10 fokra ébredünk. Délután 15-23 fok között alakul a hőmérséklet.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …