Hétvégi viharok után melegedés

Szombaton  felhős reggelre ébredünk. Főként az ország északkeleti keleti részén várható zápor, zivatar. Elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ erre a térségre. Többfelé jégesőre, és viharos széllökésekre lehet számítani. A reggeli hőmérséklet 14-21 fok, a délutáni hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Vasárnap több napsütésre számíthatunk, de helyenként fátyol és gomolyfelhő képződés is kialakulhat főként az Északi-középhegység mentén ahol záporok és zivatarok is lehetnek. Az északi szél megélénkülhet.  Hajnalban 12-18, napközben 27-32 fokot mérhetünk.

Hétfőn a fátyolfelhős idő mellett több, kevesebb napsütésre is számíthatunk. Tovább melegszik időjárásunk, de záporokra, zivatarokra többfelé számítani lehet. Mérsékelt lesz a légmozgás. Reggel 14-20 fok közötti, napközben  29-35 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. 

Kedden napos időre számíthatunk, csak helyenként zavarhatja meg egy-egy zápor a napsütéses időt. Élénk lehet a déli, délkeleti szél. Hajnalban 15-22 fok valószínű. Délután 32-37 fok közötti csúcshőmérsékletet is mérhetünk. 

További hírek

akár 40 fokos meleg is lehet

Ezen a héten is forróság és viharok várnak ránk-akár 40 fok is lehet!

Továbbra is marad a meleg, fülledt idő országunkban záporokkal, zivatarokkal.Hétfőn és kedden több megyére első …