Jön a nyár, jön a meleg

Következik a meteorológiai nyár és ez az időjáráson is látszódni fog.
A kettős fronthatás és a magas UV értékek miatt legyünk óvatosak! Az előbbiek miatt légzőszervi, keringési problémák, fejfájás jelentkezhet az arra érzékenyeknél, az utóbbi viszont bárkire veszélyes lehet aki több időt tölt a napon védelem nélkül.

A hét első napján folytatódik a hétvégi időjárás sok napsütéssel és a többfelé kialakuló záporokkal zivatarokkal. A zivatarokat akár jégeső és viharos széllökések is kísérhetik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, sárga riasztást adott ki az ország nagy részére. A nyugati országrészben várható több napsütés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Kedden is várható a napsütés mellett gomolyfelhő képződés, de ezekből kisebb zivatarokra csak keleten számíthatunk. Reggeli 5-12 fokos hőmérséklet délutánra 18-24 fokra melegszik fel.

Szerdán is várható szórványosan gomolyfelhő képződés és zápor, de inkább a napsütésé lesz a főszerep. Keleten élénk lehet az északi északkeleti szél. Napközben 18-24 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön is marad a napos és felhős időjárás kettőssége-keleten több felhővel, de nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok körül alakul.

Pénteken tovább melegszik az idő, felhőzet kialakulásának kicsi lesz a valószínűsége leginkább napsütésre számíthatunk. A nappali legmagasabb hőmérséklet 23-26 fok közé emelkedik.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …