Jövő héten, már 15 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála

Hétfő: hajnalban, és a reggeli órákban még több helyen, délig már csak a déli és a keleti országrészen fordul elő havazás, esőzés. A délutáni órákban már szakadozik a felhőzet, egyre inkább kisüt a nap. Az északi szél több helyen is jelentős lesz, a Dunántúlon viharos. 5 és 10 fok között változik a hőmérséklet, emellett erős hidegfronti hatás érvényesül.

Kedd: a többórás napsütés mellett jelentősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elszórva fordul elő zápor, illetve havazás. Az északi szelet erős lökések kísérik . Elkezdődik a fokozatos felmelegedés: az ország nagyobb részén részén, már 10 fok körüli értékeket olvashatunk le a hőmérőről.

Szerda és csütörtök: változóan felhős lesz az ég, de számottevő csapadékra nem számíthatunk. Tovább mérséklődik, majd délnyugatira fordul a széljárás. További melegedés várható, csütörtökön már 14-15 fok körül is lehet a délutáni órákban.

Péntek és szombat:  felhős és napos időszakok váltakoznak, elvétve zápor is kialakulhat. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, a maximális értékek elérik a 17-19°C-t.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …