Nyárias idővel indul a hét!

Sok napsütésre és melegre számíthatunk a mai nap folyamán.
A tiszta eget, csak néhol takarhatja el pár fátyolfelhő. Csapadék nem várható.
Észak-Dunántúlon a déli-délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek.
A mai legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok körül várható. Este 11-18 fok közé hűl vissza a levegő.

Kedden a hét legmelegebb napjára számíthatunk. Reggel 5-14 fok várható, a szelesebb területeken pár fokkal ez alatt valószínű. A napos, derült időt, csak késő délután és estefelé zavarhatják meg fátyol-néhol gomolyfelhők. Esőre, csak késő este számíthatunk. A nappali legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok lesz.

Szerdán visszaesik a hőmérséklet. Az éjszaka érkező esőfelhőkből többfelé várható zápor, zivatar. Élénk lesz a szél, a zivatarok mentén viharos széllökésekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-és 27 fok között alakul. A magasabb hőmérséklet az ország keleti részén várható.

Csütörtökön a napos és esős időszakok váltják egymást. Élénk nyugati-délnyugati szél várható. A nappali hőmérséklet 14-21 fok között alakul.

Pénteken is többfelé felhős borult lesz az ég. Országszerte várható eső, záporeső néhol zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-20 fok között várható.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …