Országos eső és elsőfokú riasztás

Az ország egész területén eső, zápor, zivatar várható a héten. Napsütésre alig lehet számítani. Erős hidegfronti hatásra készüljünk!

Hétfőn országszerte eső, zivatar várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarra. Többfelé lehullhat nagy mennyiségű csapadék rövid időn belül. Az ország délkeleti részén akár jégeső is előfordulhat. A nyugati északnyugati légmozgás is erős, helyenként viharos is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-21 fok között alakul.

Kedden is marad az esős idő, kisebb záporokkal, zivatarokkal, de néhol azért már lesz több kevesebb napsütés is. Mérsékelt, helyenként erős nyugati szélre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok körül várható.

Szerdán és csütörtökön is hasonlóképpen alakul időjárásunk. Az esős időben rövid napsütéses időszakokra is számíthatunk. Ezeken a napokon is élénk lesz az északnyugati szél. Délutánonként 16-21 fok körül alakul a maximum hőmérséklet.

Pénteken már többfelé számíthatunk naposabb időszakokra, viszont továbbra is marad még az eső, záporeső, amit viharos széllökések kísérnek. Hajnalban 5-10, napközben 18-24 fokra lehet számítani.

Szombaton és vasárnap is többnyire felhős borult lesz az ég Többfelé lesz eső, zápor, zivatar. Élénk, olykor erős légmozgásra számíthatunk. A reggeli órákban 6-10 fok körül várható a hőmérséklet, ami délutánra 16-21 fokra melegszik fel.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …