Tovább fokozódik a meleg: narancs és vörös riasztás lesz érvényben

A jövő héten tovább melegszik időjárásunk a térségben. A napi középhőmérséklet 26-27 fok körül alakul.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat citrom-,narancs- és vörös riasztással figyelmeztet bennünket.

Hétfőn a Tiszától keletre sárga, nyugatra narancs riasztás lesz érvényben a hőség és a zivatarok miatt.

Kedden Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyékre vörös riasztás, Borsod, Heves és Nógrád megyék kivételével pedig narancs riasztás lesz érvényben a hőség miatt.

Szerdán további megyékre adott ki vörös riasztást az OMSZ Délnyugat-Északkeleti irányban az ország két részre szakad. A nyugati-északi megyékben narancs, a déli-keleti megyékben vörös riasztás lesz érvényben.

Hétfőn a marad a nyári forróság. Hajnalban 14-23 fokra ébredünk. Napközben további melegedésre számíthatunk akár 32-38 fok is lehet, azonban záporokra, zivatarokra is lehet számítani főként a keleti megyékben. Ezeket a zivatarokat erős, akár viharos erejű széllökések kísérhetik.

Kedden is sok napsütésre számíthatunk. Reggel 16-23 fokos hőmérséklet napközben 32-38 fokra melegszik. Az ország északkeleti részén számíthatunk átmeneti felüdülést okozó záporokra, zivatarokra, melyeket erős szél is kísérhet.

Szerdán is marad a napos, meleg idő. Szórványosan kisebb záporok, zivatarok előfordulhatnak. Az északnyugati nyugati légmozgás élénk, zivatarok mentén erős olykor viharos is lehet. Hajnalban 16-23 délután 33-38 fok várható.

Csütörtökön sem változik időjárásunk. Marad a napsütés és a helyenkénti zápor, zivatar. A Déli szél a csapadékzónák mentén viharossá fokozódhat. Reggel 17-24 fok, napközben 33-39 fok várható. A legmelegebb hőmérséklet a délkeleti megyékben mérhető.

Pénteken a délelőtt előrehaladtával többfelé megnövekszik a felhőzet, melyből főként délután csapadék is valószínű. Pár fokkal visszaesik a nappali hőmérséklet. A hajnali 15-23 fokos hőmérséklet, napközben 29-37 fokra emelkedik.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …