Újabb felmelegedés, majd hidegfront vár ránk a héten

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismét sárga és narancs riasztást adott ki a hőség miatt a hétre. A napi középhőmérséklet meghaladja 25-27 fokot is, emellett magas UV sugárzásra is számítsunk.

Hétfőn jellemzően az ország keleti részén várható több napsütés, nyugaton még többfelé megnövekszik a felhőzet és helyenként zápor – zivatar is várható, de a délutáni órákra itt is megszűnik a csapadék. Mérsékelt lesz az északi észak-nyugati légmozgás. Hajnalban 15-20 fok, délután 24-32 fok várható.

Kedden hajnalban 15-19 fokra ébredünk. Napközben keleten lehet kisebb felhőzet az égen, de ebből csapadék nem várható. Az ország többi részén zavartalan lesz a napsütés. A Dunántúlon élénk szél várható, máshol mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 29-34 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Szerdán tovább melegszik időjárásunk. Zavartalan lesz a napsütés, száraz meleg idő várható. A Dunántúlon lehet élénkebb a déli szél. Reggel 15-21, délután 32-37 fok közé melegedik a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugaton lehet kisebb fátyolfelhőzet az égen, de túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A Kisalföldön lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban 16-23, napközben 33-38 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken hidegfront érkezik térségünkbe. A kezdeti napsütéses időt, a nap előrehaladtával a nyugat felől érkező felhőzet veszi át, melyekből heves záporok, zivatarok képződésére lehet számítani. Kezdetben a Dunántúli országrészben, majd országosan a csapadékos területek közelében erős széllökésekre készüljünk. Reggel országosan 17-24 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. Délután a nyugati, és északi megyékben 28-32 fok közötti hőmérsékletet, azonban a keleti délkeleti megyékben 30-35 fokos maximumokat is mérhetünk még.

Szombaton is marad a felhős időjárás záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon élénk, helyenként erős széllökések várhatóak. Hajnalban 16-23, napközben 26-33 fok várható. A magasabb értékeket a Tiszántúlon mérhetjük.

Vasárnap többfelé várható felhőzetképződés, de szórványosan várható csak zápor, zivatar élénk széllökések kíséretében. Reggel 16-21, délután 26-33 fok várható.

További hírek

akár 40 fokos meleg is lehet

Ezen a héten is forróság és viharok várnak ránk-akár 40 fok is lehet!

Továbbra is marad a meleg, fülledt idő országunkban záporokkal, zivatarokkal.Hétfőn és kedden több megyére első …