Változó időjárásra számíthatunk húsvétkor

Péntek: reggel, délelőtt fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, ezáltal a délutáni órákban már általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Délután nagyrészt már csak a Tisza mentén lehet erőteljesen felhős az ég. Szórványosan, főként a Dunától keletre záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati, és északi szelet erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Az esti órákban többnyire 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat: a déli és keleti megyékben jellemzően erősen felhős égboltra számíthatunk, az ország többi részén a több-kevesebb napsütés mellett kifejezetten erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen is kialakulhat záporeső, illetve zivatar. A kései délutáni óráktól, az ország északi felén a hegyvidéki részeken helyenként havas eső, és hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szelet sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is kísérhetik. A napi csúcshőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Vasárnap: több-kevesebb napsütésre, gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Estére már több helyen kitisztulhat az ég. Elszórtan előfordulhat záporeső. A reggeli órákban főként a hegyekben néhol még havas eső, és hózápor is kialakulhat. Az ország több pontján megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Hétfő: többórás napsütésre számíthatunk, túlnyomóan a keleti, és északkeleti megyékben lehet helyenként erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Jelentős csapadék nem várható, inkább csak az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban -7, +1, délután 11, 16 fok között változik a hőmérséklet.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …