Zivatarokkal társul a meleg

Elsőfokú -sárga- riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt a hét második felére.

Csütörtökön az Alföldön és a Duna észak-déli irányú szakasza mentén, Pénteken és szombaton az ország nyugati részén, vasárnap pedig a keleti határrészen fekvő megyékre vonatkozik a riasztás.

Csütörtökön 10-18 fokra ébredünk. A hajnalban érkező csapadék miatt a napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak majd. Többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra. Az északkeleti szél a zivatarok mentén erőssé, viharossá fokozódik és jégeső is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken több napsütésre számíthatunk de kialakulnak még záporok zivatarok főként a nyugati országrészen. Az északi szél élénk zivatarok mentén viharos lehet. Hajnalban 10-17, délután 24-29 fok várható.

Szombaton kezdetben zavartalan napos idő várható majd napközben elszórtan majd estétől egyre többfelé várhatóak záporok. Marad a zivatarok környezetében az erős légmozgás. Reggeli 11-18 fokos hőmérséklet délutánra 25-30 fokra melegszik.

Vasárnap hajnalban még borult lesz az ég, de kora délelőttre elvonul a hidegfront és délután már naposabb idő várható helyenként kisebb futózáporokkal. A levegő kissé felfrissül, hajnalban 12-19 fok, délután 20-25 fokot mérhetünk.

További hírek

hétvégén akár fagyhat is október

Hétvégén, akár fagyhat is!

Északkelet irányából hideg, száraz levegő érkezik térségünkbe. Szombaton, és vasárnap két méteres magasságban, akár fagyhat …